film/ fotografie

Vlad Petri

Sunt regizor şi fotograf. Am absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică, specializarea Imagine Film (2005) și masterul de Antropologie Vizuală și Media (2014) – Freie Universitaet, Berlin.

Începând cu 2008 am participat ca trainer la diverse ateliere de film și fotografie, precum atelierele Photon, Ideo Ideis, Focus Atelier, Let’s Go Digital.

Din 2012 am documentat protestele anti-guvern din Piaţa Universităţii și pe cele împotriva exploatării miniere de la Roşia Montană (2013), postând cu regularitate clipuri video și fotografii în mediul online.

În 2014 am realizat primul lung metraj documentar (“București, unde ești?”), despre protestele din 2012, care a avut premiera la Festivalul Internaţional de la Rotterdam și a câștigat premiul Gopo pentru debut.

În prezent lucrez la un documentar de lung-metraj care are se axează în jurul unei comunități dintr-un sat transilvănean (Telciu, work in progress) și un scurt-metraj realizat din arhivă despre o vizită oficială din 1989 cu importante ramificații (Ultima vizită, work in progress).

Proiectele mele sunt axate pe film documentar şi fotografie, fiind interesat în principal de temele sociale şi politice, cu un focus special pe Orientul Mijlociu. 

Copyright fotografii:
1 – Roald Aron;
2 – Vlad Petri.