film/ fotografie

Vlad Petri

Sunt realizator de filme şi fotograf. Am absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică, specializarea Imagine Film (2005 ) și masterul de Antropologie Vizuală și Media (2014) – Freie Universitaet, Berlin. Am lucrat ca freelancer în cadrul unor proiecte de documentare în ţări precum: Afganistan, Siria, Iordania, Tajikistan, Uzbekistan, Armenia şi Albania. Începând cu 2008 am participat ca trainer la diverse ateliere de film și fotografie, desfășurate în București și în alte locuri din țară (atelierele Photon, Ideo Ideis, Focus Atelier).

În 2012 am documentat protestele anti-guvern din Piaţa Universităţii și în 2013 pe cele împotriva exploatării miniere de la Roşia Montană, postând cu regularitate clipuri video și fotografii în mediul online. În 2014 am realizat primul lung metraj documentar (“București, unde ești?”), despre protestele din 2012, care a avut premiera la Festivalul Internaţional de la Rotterdam și a câștigat premiul Gopo pentru debut.
Proiectele mele actuale sunt axate pe film documentar şi jurnalism, fiind interesat în principal de temele sociale şi politice.

Copyright fotografii:
1 – Roald Aron;
2 – Vlad Petri.