Selecție de clipuri video realizate la diferite evenimente la care am participat începând cu anul 2012:
De Ziua Internațională a Muncii câțiva activiști s-au întins la plajă în fața Guvernului României. Au adus pături, șezlonguri, umbreluțe, cocktailuri aromate “Molotov” și mesaje: “Nu vrem mici, ci drepturi pentru angajații umiliți!”. Loisir-ul lor a durat însă foarte puțin… Protestul a fost determinat de nerespectarea promisiunilor actualei guvernări de a modifica codul muncii.
Chiar dacă trăsura arhiepiscopului nu a ajuns la timp (fiind înlocuită cu o alta spre finalul evenimentului) și limita de 2 sticle de aghiasmă pe cap de locuitor a creat nemulțumiri, soarele a strălucit din nou deasupra Constanței și scafandrii s-au întors teferi din mare cu cele 3 cruci de lemn în brațe. Boboteaza, 06.01.2015
Bulevarde și intersecții ocupate, elicoptere care survolau mulțimea de deasupra zgârie-norilor și aruncau lumini puternice spre grupurile de protestatari – senzație de SF și joc de-a șoarecele și pisica – tactica poliției de a strânge protestatarii în grupuri tot mai mici, a-i aresta pe unii și trimite acasă pe alții, tactica activiștilor de a bloca stăzi și intersecții importante. O primă seară destul de agitată, în New York. 04.12.2014 #protest #occupy #ericgarner #DieIn
Un scurt video despre ce s-a întâmplat la lansarea candidaturii lui Victor Ponta la prezidențiale. Arena Națională, București.
#campanieprezidentiala #pontasiechiapasa #autocare #vinalegerile
Un reporter de la “TV Argeş”, o televiziune locală, a intervievat mai mulţi oameni la bâlciul de la Piscani, jud. Argeş, în 2008. Acel video a devenit viral, având în prezent în jur de 2,5 milioane de vizualizări, fapt determinat parţial de umorul involuntar al participanţilor. Am mers în 2013 în acelaşi loc pentru a întâlni oamenii de la bâlci.
Primăria sectorului 2 a sărbătorit “Ziua Europei”. De la scene teatrale cu intervenţii ale forţelor locale de ordine şi demonstraţii de echipament militar, până la poeţi ce recită emfatic poezii patriotice şi parade ale elevilor, publicul a avut parte de o gamă largă de festivităţi. Şi l-au putut vedea pe primar şi pe prietenii săi.
De Florii am fost la pelerinaj la Catedrala Mântuirii Neamului. Cele mai importante feţe bisericeşti s-au strâns pentru a comemora înălţarea unui nou etaj din grandioasa clădire.
Pentru a informa populaţia cu privire la riscurile la care va fi expusă odată cu introducerea cipurilor electronice şi a documentelor biometrice, “Asociaţia Dreptate şi Justiţie” a organizat un miting în faţa Palatului Parlamentului.
Mai mulţi locuitori ai zonei şi activişti s-au strâns pentru a protesta împotriva deciziei Primarului de a demola Piaţa Matache, o clădire situată într-o zonă istorică. Majoritatea au fost îndubaţi şi duşi la secţia de Poliţie. Un protestatar le-a ţinut jandarmilor o veritabilă lecţie despre atribuţii şi etică.
“Marşul diversităţii” e organizat anual în Bucureşti în luna iunie de comunitatea LGBD. În aceeaşi zi, dimineaţa, “Noua Dreaptă” organizează “marşul normalităţii” prin care luptă pentru promovarea valorilor familiei tradiţionale, mesajul lor fiind direcţionat împotriva comunităţii gay din România.
Horia Roman Patapievici, fostul director al Institutului Cultural Român a fost proaspăt schimbat din funcţie de către cei care au preluat puterea – Uniunea Social-Liberală. Mai mulţi oameni, reprezentanţi ai dreptei intelectuale, s-au strâns în faţa sediului I.C.R. pentru a protesta împotriva deciziei. Participanţii au purtat papioane, un accesoriu îndrăgit de fostul director.
Primarul sectorului 2, Nicolae Onţanu a dezvelit un nou bust – cel al lui Adrian Păunescu, un poet controversat pentru elogiile adresate lui Nicolae Ceauşescu. Un cetăţean a protestat împotriva acestui demers al Primăriei, fiind apostrofat de reprezentantul Poliţiei, care i-a ţinut o lecţie despre democraţie.